top of page

Ik ben fotograaf! Nu ook op papier...


Fotograaf worden doe je in 10 stappen, zoals eerder al beschreven, en nu ben ik er! Met een jaartje pauze (omwille van lessenrooster-issues) beëindigde ik met grote onderscheiding de laatste module: portfolio. Als kers op de taart exposeerde ik afgelopen weekend samen met een vijftigtal andere cursisten portfolio in basisschool De Zonnetuin in Assebroek. Het volk zag dat het goed was!

Wat als nieuwe hobby startte, werd algauw een passie, en zelfs een beroep. Als volbloed avonturier zit reizen in mijn bloed, en doordat ik leraar ben, heb ik veel vakanties om erop uit te trekken. Een camera als mnemotechnisch middel om de herinneringen in m'n (harde schijf-) geheugen te griffen is de beste kompaan om vergetelheid te vermijden.

Deze 9 werken hing ik op, geprint om dibond (een aluminium plaat van 3 mm dik, die weerbestendig is):

Ik verkocht er ook afdrukken van, en werd tot zelfs laat de zaterdagavond op de dansvloer aangesproken om werken te verkopen! De volgende week vier ik mijn diploma verder met een verlenging van de actie, waarbij liefhebbers voor een zacht prijsje (bv. 90 op 60 cm aan 60 euro) een kunstwerkje op dibond kunnen aankopen. Vanmorgen startte ik met mijn eerste 'masterclass', een opleiding die je maar kan volgen eenmaal je je getuigschrift van fotograaf hebt: storytelling en reportage. Eén foto-verhalen, series met een verhaal, reportages: er is werk aan de winkel! Los van alle opdrachten...

Selling umbrellas


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page