top of page

Fotograaf in 10 stappen...


Leraar zijn, het heeft zo z'n voordelen. Je analyseert wat je moet overbrengen naar anderen, liefst zo efficiënt mogelijk, en als het kan met een vleugje passie. Nog een voordeel: ik heb tijd, in de vakantie maar ook overdag, aangezien ik 's avonds vaak moet 'werken'...

Tijd voor een nieuwe hobby dus, dacht ik in januari 2015, en ik schreef me in voor een basiscursus Fotografie in mijn eigen school, SNT Brugge. Alle knopjes, de mogelijkheden, voor- en nadelen van alles op vlak van ISO, diafragma en sluitertijd leren kennen en hun onderlinge relatie, en de software van m'n Nikon D5300 begrijpen: peanuts!

September 2015 en dus deel 2: ik had de smaak volledig te pakken. Bij het begin van deel 3 in januari 2016 had ik zelfs al een fullframe camera gekocht (Nikon D750) plus een aantal starterslenzen: we gaan voor 'pro', of toch tenminste het getuigschrift. Maar dat mocht wat rapper gaan dan 1 module per semester, dus begon ik ook met Lightroom, de digitale donkere kamer-software van Adobe.

September 2016: tijd voor de specialisaties. Van de 4 'materies' koos ik op basis van mijn eigen lessenrooster voor Licht- en flitstechnieken, aangezien ik ondertussen ook al een studio heb thuis, en Portret Zwart-wit, omdat dat zowel de kunst van het portretteren als het omzetten naar zwart-wit inhield. Geslaagd met lof van de jury!

En nu dus mijn voorlaatste semester op de schoolbanken, met nog 4 af te werken modules (Portfolio kan je maar doen als je zowel de 3 basismodules, de 4 materies en bv. Lightroom gevolgd hebt). Ik besloot nog een tandje bij te steken, en doe er nu 3 tegelijkertijd: Actie en beweging, Macrofotografie en Lightroom 2 (voor fotografen).

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal! Wordt vervolgd dus...


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page